Neste års Winter Expedition til Røyrvik i Nord-Trøndelag...?

(Fra Gollomsvatnet, Røyrvik kommune, Nord-Tr.lag)

Inn i Monsen-land

I skrivende stund så legges neste års planer på skolen. I den forbindelse så legges også planer for frilftsgruppas "Da Boyz In Da Hood" og noen av de aktivitetene som det skal legges opp til. Arbeidet med å få på plass noen av de store ekskursjonene er allerede i gang. I den forbindelse har vi sett på alternativer til vår "faste plass", Haugastøl. Det er derfor spennende og se på mulighetene for å dra inn til "Monsen-land". Og da snakker vi om naturperlen som Lars Monsen og Trond Strømdal snakker så varmt om, nemlig Røyrvik og Børgefjell i Nord-Trønderlag.

 

Hvorfor Røyrvik og Børgefjell?

Det enkleste kunne vært å svare; "reis opp og se, så skjønner du..." Men dette er det altså flere grunner til. Med familie der oppe og ha å feiret påske i Røyrvik de siste 10 årene, så vet jeg hva det vil si å tilbringe dager i et hvitt landskap. En fantastisk natur med enorme fiskemuligheter, plassen er som skapt for utfordringer, sosialt samvær og mestringsrelaterte oppgaver. Et annet argument er pris. Prisen pr.person med tog, tur/retur, vil bli det samme. Enten om vi drar til Haugastøl eller Røyrvik(!)I tillegg er det overkommelig logistikk med tanke på transport. Og til slutt, men ikke minst;

Jeg har et brennende ønske å dele denne naturperlen med flere. Dette er virkelig et "Winter Wonderland".

Ekskursjonen utvides med to-tre dager

Som en følge av at destinasjonen er ca 85 mil unna, så kreves det lengre reisetid, både med bil og tog. Det betyr at to av dagene er satt av til selve reisen, slik at vi likevel kan opprettholde et godt faglig og ikke minst forsvarlig tilbud til elevene våre.

...Men vi er ikke reist enda.

Til slike ekspedisjoner så kreves det nøye planlegging, avtaleinngåelser, store mengder utstyr, velvillige familier, og ikke minst en skoleledelse som ser det samme som oss; Ikke hva elevene mister av teoretiske fag, men heller hva dette gir de. I tillegg så må logistikk, transport og billetter gå i orden.

...Og selvfølgelig har vi Haugastøl i bakhånd dersom noe skulle gå galt.

Mats

Eldre nyheter

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom... 

 

<Hjem>