Expedition Børgefjell 2009 - En braksuksess!

 

Børgefjell - Paradis på jord...?

Forarbeid

Vi nøler ikke med å kalle årets Wintercamp tur for en braksuksess. Det hele startet egentlig FØR turen. Guttene viste at dette ville de. Teoritestene understreket dette; - Knallresultater! Det elevene forberedte seg på gjennom mange timer med teori, det fikk de bruk for. Guttene viste knallinnsats ved å kunne omsette teori til praksis.

I forkant av slike ekspedisjoner som dette, så er det mye logistikk som må på plass. Mange avtaler må gjøres, telefoner skal taes, bestillinger skal gjøres, til slutt, men ikke minst; elevene skal forberedes! Og når værgudene ga oss det vi ville ha - Hva kan vi da klage på?

Bred mediedekning

Nytt av året var også den brede mediadekningen vi har hatt. Medier fra Harstad i nord til Oslo i sør har fulgt oss. Dette er svært spennende. Vi tok kontakt med media for å høre om dette var en sak for de og leserne sine. Responsen lot ikke vente på seg. Totalt har det blitt/blir det skrevet mellom 8-10 reportasjer, intervjuer og profilintervjuer om oss. Noen har oppsøkt hos i skogen, noen bruker guttenes "dagbok" fra ekspedisjonenmens, mens andre igjen har oppsøkt oss ved skolen. Mer om oss i media kan du finne her. Denne siden oppdateres etter hver sak. 

Vi som jobber med dette synes det er moro. Først og fremst fordi har stor tro på det vi jobber med. Det å kunne bruke naturen som et klasserom, det å kunne gi våre elever minner for livet, og ikke minst det å kunne vise at teori og praksis henger nøye sammen. Fra en annen side, så synes vi det er riktig og viktig å kunne dele slike opplegg og opplevelser med andre. Kanskje noen blir motivert for å forsøke noe lignende..? Måten vi løste dette på, var å blogge under hele ekspedisjonen. Kjempe positiv måte å kunne dele dette med flere... Bloggen finner du her.

En tur - et eventyr - mange gode minner...

Elevene opplevde denne ekspedisjonen noe forskjellig. Men felles for alle er opplevelsen av natur på godt og vondt, vennskap, teamarbeid, hardt fysisk arbeid, oppturer og nedturer.

De gode minnene dreier seg i første rekke om enestående og urørt natur, spenningen ved å sove i snøhule, god mat, gode historier rundt leirbålet og samholdet mellom gruppemedlemmene og bikkjene våre.

De minnene som kanskje ikke er like positive, men likevel viktig å ta med seg, handler mer om hvor mye de frøs, det å ikke kunne mestre alt en skulle ønske, det å måtte være avhengige av andre for å få til noe, og ikke minst å savne det trygge og gode de har hjemme.

Uansett har dette blitt en tur de aldri ville vært foruten. Minnene vil alltid være der...

Elevprodukt på høyt nivå - potetmos, bacon og skinke...Nydelig!

Overnatting inne i Børgefjell - Ut med iglo, inn med teltet.

Vi hadde planlagt igloovernatting inne i Børgefjell, men dette skar seg tidlig. Snøkvaliteten var ikke god nok, da snøen var for porøs til å kunne lage snøblokker. Konsekvensen av dette ble at vi gjorde som de store gutta (Monsen og Strømdahl) gjør - Vi brukte teltet. Fungerte bra, men vi foretrekker snøhula om vi fikk valget.

Børgefjell - Et paradis på jord

Børgefjell har alt. Slående vakkert, men også "et lunefullt lynne" med sine stadige værforandringer. Å kunne beskrive dette med ord, er bare bortkastet. Vi ønsker heller bare å la bildene tale for seg. Gutta var hvertfall fornøyd. Og når værgudene bare ville oss alt vel, da fikk vi VIRKELIG "smørsiden" av denne perlen.

<Hjem>